lördag 18 juni 2011

Chiliknäcke

Första dagen på sommarledigheten ägnades mestadels åt att baka. Känns bra att ha ett lager i frysen.
Bla. bakade vi chiliknäcke. Det blev gott men det är viktigt att kavla riktigt tunt och att ha det tillräckligt länge i ugnen. Mmmm...

Chiliknäcke
60 bitar

25 g jäst
6 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk salt
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
9 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
sesamfrö till utbakningen

Blanda jäst med det kalla vattnet, honung och salt. Rör i resten av ingredienserna. Jäs 1-4 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i fem bitar och kavla varje del till en tunn rektangel som delas i ca 12 rutor. strö över sesamfrö innan delningen och tryck ner dem i degen genom att kavla ett par tag. Grädda på bakplåtspapperklädd plåt i 7-10 minuter. Svalna på galler.

1 kommentar:

Johanna Stålros sa...

Vad flitig du är! Chiliknäcke låter jättespännande. Kram Johanna