I helgen som gick hade vi lyxfrukost med nybakade, nattjästa bullar, frukt, jordgubbar, grönsaker, stekt bacon, äggröra, gott pålägg och hemgjord müsli. Underbar start på dagen!
Ingredienser till müslin
- 1 l havregryn
- 4 dl rågflingor
- 2 dl solroskärnor
- 1 dl vatten
- 1 dl sirap eller flytande honung
- 2 msk olja
- 1 msk malen kanel
- 1 dl russin
- 1 dl linfrö
- Detta tar jag i efter ett müslin varit i ugnen.
Gör så här
1.Sätt ugnen på 180° C. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna.
2.Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3.Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Ha i russin och linfrö.
2.Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3.Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Ha i russin och linfrö.
Ha gärna på färsk frukt eller bär vid serveringen.
3 kommentarer:
Älskar sådana här frukostar, vi kallar dem för hotellfrulle :D. Äggröra med rökt lax är min absoluta favorit.
Kikade in här för att få middagstips ;).
Kram
Hur gör du nattjästa frallor, det skulle jag vilja prova.
Kram
Anna
Vilken härlig frukost du frestar med! Jag sitter här och resten av familjen är inte vakna/hemma, men när det väl blir frukost blir det nog gröt som vanligt. Jag kanske kan piffa upp den med lite färsk frukt i alla fall. :)
Ha en skön lördag, Marina!
Skicka en kommentar