Deg: 3 dl mjöl
125 g smör
2 msk socker
3 msk vatten
Fyllning: 3 äggulor
2 dl socker
saft av 1 pressad citron
1 dl grädde
0,5 dl potatismjöl
Garnering: 3 äggvitor
5 msk socker
Frisk citronpaj
Gör pajdegen. Förgrädda den 10 minuter i 225 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i citronsaften, grädden och det siktade potatismjölet. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40 minuter i 175 grader.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sen sockret under vispning. Vispa lite till. Bred marängen över pajen och grädda i 8-10 minuter i 150 grader.
Servera med lite vispad grädde.
Lycka till!
3 kommentarer:
Åh vad jag blev glad att jag hittade hit. Jag älskar verkligen bakverk så jag kommer att försöka mig på både ett och annat recept från dig.
Kramar Anette
Citronpaj är verkligen friskt och gott.
Mmmm så gott det låter, måste komma ihåg att göra denna.
Skicka en kommentar