Tekakor med kli
20 st, 225 grader
2,5 dl vatten
0,5 dl flytande margarin
1 dl havrekli (eller vetekli)
2 dl rågflingor (eller havregryn)
2,5 dl mjölk
8-9 dl vetemjöl
2 tsk salt
50 g jäst
1,5 msk sirap
1 ägg
Blanda vatten, margarin, kli och flingor i en gryta. Koka upp till en gröt och blanda i mjölken. Ska kännas som 37 grader. Smula jästen och häll över grötblandningen. Tillsätt salt, sirap, ägg och mjöl. Arbeta till smidig deg och jäs i 30 minuter. Gör ca 20 bullar som plattas till. Grädda i 10 minuter.
Lycka till!
1 kommentar:
Ha, ha, vet inte hur jag tänkte först, men jag tänkte kli som i klåda. Kankse blir så när man är allergisk mot vissa saker? ;)
Nybakat är bäst och jag hoppas jag tar mig tid att fixa något gott till fikat imorgon.
Skicka en kommentar