söndag 20 februari 2011

Matförslag

  • Flygande Jakob
  • Enchiladas (ihoprullade tortillabröd med köttfärsfyllning i och riven ost på rullarna. En stund i riktigt varm ugn och en sås av turkiskyoghurt och salsasås till.)
Enchiladas

  • Hemgjorda hamburgare
  • Plommonspäckad karré, potatis och brunsås
  • Millans fisksoppa:
2 portionsbitar lax
1 pkt sej eller torsk
1 burk kräftstjärtar eller räkor
1 gul lök
2 dl purjolök
2 paprikor
4-5 potatisar
1 msk röd currypasta
2 krm cayennepeppar
2 tsk timjan
1 pkt/burk krossad tomat
2 buljongtärningar höns eller grönsaks
ca 1 l vatten
2 dl grädde
spad från kräftorna/räkorna

Fräs de hackade grönsakerna i en stor gryta
koka det i vatten, tomatkross, kryddor och buljong tills potatisen blivit mjuk (ca 10 min beroende på storlek)
tärna fisken och koka med i några minuter
slå på grädde ev salta och peppra
värm på med kräftorna/räkorna och spade till sist.

  • Majsfärs o pastaskruvar (Bryn färs, blanda i majs, svamp, paprika, kinesisk soja, svartpeppar o chilicremefraiche (köpt eller hemmablandad)
  • Pastagratäng med köttfärs (skruvpasta i botten sen köttfärssås på det och överst en blandning av matlagningsyoghurt och riven ost)
  • Kreolsk gryta (finns många snarlika recept men vi brukar göra ungefär såhär)
  • Grönpepparkyckling (vi använder kycklingfilé istället för hel kyckling, ca 1 kg till oss fyra. Först bryner vi filéerna (delar dem i ett par bitar om de är stora) sen gör vi såsen och häller den över. Filéerna får stå och dra i ett par timmar. In med kycklingen i ugnen i ca 20 minuter och sen serveras den med ris och grönsaker till.)

1 kommentar:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad kul! Visst är det lite extra roligt när man kan använda sig av sina egna råvaror lite längre fram på sommaren!

Kram/ Anna